April 16, 2010

I LOVE JPA!

Walaupun tidur pukul 3 lebih semalam, pagi ni kina bangun awal. Sebab apa? Nak pergi fakulti beb... Sakit gusi kat bahagian 37,38 (gigi geraham bawah sebelah kiri belakang sekali) Uwaaa~~~~ Mengapakah? Rasanya impacted third molar tu dah memberikan kesannya. Kalau sakit lagi, alamatnya, kena bedah lagila.. Pembedahan pertama boleh baca sini~

Lepas check tu, kina pergilah kafe melayan kehendak perut yang dah menyanyi riang irama indie.. Mantap kafe musim2 exam ni. Baru pukul 9 lebih pun dah ada lauk tengah hari. Kina apa lagi, brunch terus la... Senang. Takyah susah2 nak gi kafe lagi. Jumpa la pulak coursemates yang ngah makan jugak. Diorang ni memang rajin pergi fak. Belajar kat library... Bagus2... Borak2 tu, terbukaklah rahsia pagi Jumaat... (Memang berkat bangun awal nih)

"Kina, JPA dah masuk tau"
"HAH?!! Yeke?!!" Still tak caya tu..
"Yup. Devi dapat mesej dari Bank Islam"
"Yeke?! Yeke?! Yeke?!" Dengan mata bersinar2 cahaya cam shin chan nak buat serangan 'mata bercahaya'

Balik dari fak (kina tak suka study library), still tak caya lagi.. Bukan apa, sebelum ni, dengar citer tahun ni JPA masuk bulan 7... Time kitorang dah masuk sem baru dapat... Tahun2 sebelum ni kitorang memang dapat sama ngan budak medic.. Budak medic pulak dapat awal sebab diorang nye sem memang masuk awal.. (Bulan 5 biasa dah masuk dah) Kina still tak caya... Sampailah yana YM

"BUZZ! Wei...sume orang kecoh cite pasal ko.."
" ? "
"Tadi aku gi kafe. Jumpa2 jek sume citer pasal ko. Ko nak tau tak"
"Pasal apa? ** ******?" (Ni hang diam2 eh yana...)
"Gila ar... Ko tak tau langsung ar ni..."
"Pasal pe?"
"Serius ko tak tau apa diorang cakap pasal ko...?"
"Sape?!!!! Apa?!!! Aku datang bilik ko skang"

Terus ku berlari keluar bilik rakus menuju ke bilik yana

"Yana~~~"
"Lorh.. watpe ko datang... aku tak pakai baju ni..."
"Argh. Tak kira. Pakailah cepat.."
"Aku cakap jekla e... JPA dah masuk.."
"Ceh.. Aku dah dengar dah tadi... "

Padahal punyalah happy~~ Confirm JPA dah masuk~~~ Walaupun tak check lagi, insyaAllah adalah tu.. Biasa masuk serentak~

Ha.... Jeles tak? Jeles tak? Exam pun belum lagi, JPA next sem dah masuk~~~ Sukanya~ Sukanya~~~ Happy sangat terus ada mood nak study! ;P (tapi update blog dulu. haha) Sayang JPA lebih ar camni. Muahx3! Betul2 memahami.... ;)


Jom meronggeng after exam!

p/s-Err... berapa ek JPA sem ni? Ada naik tak? hehehe ;)

13 comments:

Anonymous said...

hahaha..ak nak highlight bab yana ckp "lorh..watpe ko dtg..ak xpakai baju ni">> ni pon ko nk tulis mk ci!!...haha..btw currlasst yana..

>BeautifulNanny

anis said...

hahhaa..btolll..
hari nue terase hr sgt indah..
anis dpt tau kol 7 pg td..
tros x jdk nk tdo blik..
smgt tros nk stdy..
**smbil dok pk nk wat pe ek duit jpa kali nie...
huhuhu

e-liex said...

@ beautifulnanny (aku tak caya aku tulis beautiful nih)

Yang tu jugak hang highlight ye? haha. Ala.. dalam bilik beb.. Takde salahnya.. Sekarang kan pemanasan global. haha

@ anis
kan.. kan... jom study! :)

GhOsToNe said...

hah????
jpa dah masuk???????
jpa u mane nieyh???>

e-liex said...

@ ghostone
yup2. jeles? jeles? hehehe. UKM tapi fak dental ngan medic jek yang dah dapat kalau tak salah. Dak2 lain tak dapat lagi.

suhaili azizi said...

yey!!amboi kina dpt2 jpa tros smgt luar biase..hehe..haah brape ye kina..

p/s: geli la nick rai tu..uwek!

BeautifulNanny said...

kina n suhaili azizi..

i da dpt nick name baru bersempena blog feveret>> BeautifulNara..(blog gosip!! XOXO)

da xnk men blurnanny nih..haha

BeautifulNanny said...

kina n suhaili azizi..

i da dpt nick name baru bersempena blog feveret>> BeautifulNara..(blog gosip!! XOXO)

da xnk men blurnanny nih..haha

e-liex said...

@ suhaili
aish... mestilah suka~ nick rai memang geli. haha

@ beautifulnanny
kantoi kuat bergosip! haha. camni aku kena ready baldi nak muntah ar.. haha

suhaili azizi said...

raihanah sufyan...pirahh!!~

BeautifulNanny said...

suhaili azizi~ xperlu la kot tulis name i...nnt org da tau sape si BEAUTIFUL tuh..ekeke

wani wanley said...

JPA tue amende???

e-liex said...

@ wani wanley
JPA = jabatan perkhidmatan awam = bagi scholarship :)