April 27, 2010

And the #3 Part Time Job Is....

A kindergarten teacher~~~ :)

First Day
Walaupun kina ada lesen P dah almost a year... as a really2 bad driver, kina tak drive.. rasa cam nervous jek lagi2 dah lama tak drive... Ditambah lagi ngan nervous first day keje, abang kina drive la hari tu... huhu. Datang2 keje, ada Kak Wati sorang jek.. Then, baru cikgu2 lain datang.. Budak2 pun dah start datang.. Kina pun, apa lagi? Terus join main ngan diorang.. Memang bising! Tak sempat menjawap sorang, sorang lain tanya... Tak sempat jawap lagi, orang lain dah menyampuk.. Bising tapi comel! How can i resist diorang... hehe

For the first day, kina kena tolong Kak Linda ngan Suria jaga budak2 4 tahun plus anak Kak Wati umur 2 tahun. Walaupun cuma 9 orang jek, 3 orang jaga! huhu.. Budak2 4 tahun takdelah buat yang berat2, tapi daya perhatian diorang sangat pendek. Kejap jek, mulalah diorang buat benda lain. Mainlah, pergi mana2 lah.. Gaduhlah.. Nangis pun ye jugak! Walaupun sampai tengah hari jek menjaga budak2 ni, penatnya tetap terasa! :)

Pic ni ika yang amek. Wahla~ kecik2 dah pandai amek gambar :)


Second Day
Hari ni kina drive gi kerja. Tapi, abang kina maintain kat sebelahla.. huhu. "Himpit tepi lagi.. Failed!", "Ni nak masuk longkang ke?!!" hua2. Still bad. Tapi, Alhamdulillah, takde la kemalangan apa.. :) Hari ni kina kena jaga budak yang akan menjadi anak2 murid kina yang sebenar2 nya tak lama lagi.. Kina akan menggantikan Kak Farah yang dah sarat sangat dah mengandung.. Jadi, hari ni kina tengok camne nak handle kelas.. Camne kerenah budak2 ni... Camne timetable diorang.. Timetable budak2 5 tahun ngan 6 tahun a bit different ngan dak2 4 tahun... Macam kat universiti sikit pun ada.. Bukan cam kat sekolah di mana diorang yang tukar kelas, bukannya cikgu2.. :) (Sebab hiasan dalam kelas dah sesuai ikut ngan matapelajaran masing2..) Hari ni, kina kenal makin ramai budak2.. Macam2 kerenah. Ada sorang tu, Hanin cakap.. "Teacher.. i think you are very kind..." Heh! Belum tau lagi.. Belum tunjuk belang lagi.. huhu. Nanti, dah start tunjuk taring, ha.. tau garang tak garang Teacher Sakina nih.. (aish.. cam malu la pulak panggil diri sendiri 'Teacher' ekekeke) Tapi yang paling tak tahan ada sorang budak ni, amboi aih.. kecik2 dah mulit manis... Zafry namanya. First thing zafry ni tegur kina ialah.. "Teacher.. Teacher cantiklah.." Amboi3...Pandai eh.. Ni besar nanti mesti ramai peminat nih.. Dengan senyuman menawan ala2 prince charming, sapa tak terpikat?! haha. Thank God i've been warned by Suria before this. Kalau tak, kan dah perasan sorang2. hahaha

Veryyyy cute! ;) Pic taken from suris's blog~

Pagi kina kerja as a kindergarten teacher, petang pulak kina cam part time #2, bertugas bahagian admin kat LC~ :)

Kina cuma berharap, kina akan ingat cepat nama2 budak2 kat sini. And i'm glad diorang tak takut ngan kina~ :)

So, amacam? Sesuai tak? hehehe ;)

p/s- abang kina cakap, macam kerja buruh! Balik terbongkang sampai 2 jam! huhu.

8 comments:

suhaili azizi said...

hahahaha..xsngke nye!!! u r doing 2 part time job dis holiday? i nk stat cr keje la!hehe..

otak ketat said...

haha. berusaha keras nampak? kumpul duet nak kawen ka apa neh? :p

e-liex said...

@ suhaili azizi
xdelah 2.. bosnya, bos yang sama gak.. carik2! hehe. kalau sabtu ahad kerja kat dental clinic pulak ok x? hehe

@ otak ketat
haha. amboi aih.. asal aku jek, kahwin. takla.. aku nak gi jepun tahun ni.. tu yang nak kumpul tu...

BeautifulNanny said...

wah..mcm best je jg budak2 tuh..kina..jd x kite nk g kenduri kak fatin tu?? nnt kn clash ngan keje ko

e-liex said...

@ nanny
boleh2.. bos aku sangat baik. nak mintak cuti xde masalahnye.. juz inform awl2 dan kena ada reasonla...

WaNi Wanley said...

tak tension ke jaga bdk2? haha...

Anonymous said...

tido mngalahkn org keje kontrak!!

e-liex said...

@ wani wanley
takdela tension... tapi penat! but, it's really2 rewarding...

@my bro
eleh, cakap orang! dia pun sama!