May 28, 2010

"Teacher, This is for You.."

uhuk! uhuk! uhuk! berhabuk sudah blog ni.. sebulan tak berhupdate! sebulan tu!!! before we move on to the topic, jom recatch ape yang dah berlaku sepanjang sebulan nih..

RESULT DAY

Alhamdulillah..  kina berjaya naik ke tahun 4... Tapi, sedih sebab sorang daripada kitorang terpaksa re-seat.. All the best ijat!  i know you can do it! Semoga kita semua naik ke tahun empat~~~ Ready for more clinics, more patients, more headaches, more thunder-lightning-menggegar-dunia-suara lecturer but definitely more experiences >_<

MOTHER'S DAY CELEBRATION

Kina tau dah lambat sangat... and honestly kina tak pernah sambut Mother's Day.. Tapi kat kindy kina kerja, kitorang sediakan la kad2 untuk dak2 tu tulis... Malam tu kina tidur awal giler. kul 10 camtu dah terbongkang.  Apa lagi, kul 3 pagi terbangun mata segar jek.. apa lagi? Buatlah kad untuk dak2 comey tu... Sekali esoknya, my co-league yang kina ganti, buat jugak.. huu.. dah terbanyak la plak.. Tapi, kak farah ni wat jauh lagi comey la.. damn creative! And yang paling sweet, there's also one for me~~~ *terharu2*

Thanx kak farah :D

TEACHER'S DAY CELEBRATION

Ok. ok. Tau. ni pun dah ketinggalan. Mintak maap la blog ni memang tak up to date. huhu. Tapi nak citer gak. It started with normal class until 10 am. Yang bezanya, kitorang handle kelas masing2 tak ikut jadual cam biasa... and... dak2 sume cooooooomel sangat pakai dress, jeans, shirt and even jacket! wahla~ bergaya tu....

Klik untuk tengok the cute kids~
Kul 10 a.m, cam biasa, dak2 pun makan.. Tapi bukan makanan biasa, makanan yang parents2 diorang dah sediakan dari umah for the party.. Cam pot luck(camni ke eja? huhu) la... Abes jek dak2 makan, sume pelajar berkumpul kat living hall.. Hanin mula bagi ucapan.. Paling kina ingat ayat dia "When the teachers are angry with us, it means that they love us. Therefore, we must do our work so the teachers wont be angry..." haha. comel jek..

Celebration diteruskan lagi ngan acara penyampaian hadiah  bunga ros oleh dak2 4 tahun.. Pastu, Teacher Malar bawa kek dari dapur and dak2 nyanyi lagu "Happy Teacher's Day".. Tak tau camne? Ala.. cam nyanyi lagu birthday la... 
Excited dak2 nak tiup gak~ ;)

Acara diteruskan lagi ngan games~~~~ First game : Tiga orang pelajar dikehendaki mengdress-up the teachers ngan 3 helai selendang, satu spek itam ngan gelang.. Semangat dak2~ Tapi teachers pun sama jek... hehe


Dah cam hippie dah~ ;P

Gedik tak? ahahahaha
Jangan marah ye kak wati~

Pemenangnya : Kak Wati ngan kak farah~ Huwaa~~ Kina tak menang ...
Permainan kedua lak : students menari ngan teachers. Bila music stop, sume pun takleh gerak... Kali ni yang menang Teacher Angie ngan Ustazah Ermeeza~ Kina tak menang lagi.. huhu... Takpe2.. ada rezeki tahun depan kina join lagi~ haha. Yakin jek. Macamla tahun depan ada peluang camni lagi kina oi... -_-

A bit sad Suria ngan kak Mazny tak dapat nak join.. kalau tak confirm lagi havoc! Thanx a lot to my bosses,Teacher Alma and Teacher Ogy and of course Teacher Malar (admin) as well for such a wonderful, fun, hilarious and meaningful Teacher's Day Celebration~ Thanx to all the students and parents too~~~ 

Again, walaupun dah terlambat 2 minggu, kina ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru2 seluruh dunia~ Especially to my fren yang juga seorang cikgu : saudara m.f.a, blogger yang kina baca blognye : saudara x-po dan Lord Zara, dan semestinya cikgu2 kina (kalau diorang bacalah kan..) tak kira lah time tadika, sekolah rendah, menengah, matrix, universiti dan tuisyen sekalipun, Happy Teacher's Day~~ 

Terimalah sebuah lagu "Kau ilhamku" yang telah diberikan sentuhan baru (haktuih! haha) liriknya... khas untuk semua guru...

Beribu kerja rumah yang diberikan
Supaya kami bijak pandai
Bebelan dan rotan tak pernah lekang
Segalanya demi kami semua

Terima kasih cikgu kami ucapkan
Terima kasih cikgu kami dendangkan
Kepada semua
Cikgu-cikgu tak kira mana jua kau berada
Tak kira agama
Dan juga usia, bangsa mahupun rupa...
Kau ilhamku....
Kau ilhamku....

(Takde bakat langsung jadi penulis lirik! haha)

p/s- berapa jam hari lah kuperlu bertapa depan lappy kali ni? huhu

11 comments:

otak ketat said...

cekgu jamilah tak tersenarai pn? oke kecek hati. dah bye.

et said...

eheh.cekguuuuu~ ade kawan saye kencing dalam seluar~ aaaaaa~

ekekeke.chumel.xdapat bayang kina jadik cekgu.^^

e-liex said...

@ otak ketat
ko yang pecat cikgu jamilah tu... sedey aku tau..

@ et
huwaaa~~~ tu tak pernah kena lagi.. yang ada pun tolong basuhkan ada la... tak pun pakaikan suar.. hehe

atyn zaini said...

waaa happening tol celebration tuh....=)

salam ziarah jgak utk,ckgu.....;)

e-liex said...

@ atyn zaini

sangat happening~~~ XD

Amar Amirah said...

Good luck di tahun ke 4!:D
selamat berjuang. Nanti dah jadi dentist, boleh kite calling2..hehe

Berd said...

mana cikgu mastura? tak nampak pon.

wakaka

Alma said...

Hi Sakina...Waa...all aboaut our kindi here! Great. Let me tell you - you are a natural teacher. Even more...you are an extrely dedicated and committed person! All the best for your future. Love yah!

Alma said...

Alamak! Two spelling mistakes! *about and * extremely. Ha Ha!

e-liex said...

@ amar amirah
gud luck to u too~~ dengar2 kalau kat indo, lagi parah nak cari pasiennya..

@berd
cikgu mastura?

@teacher alma
thanx teacher~~~ love u too :) *hugs*

Anonymous said...

thanks sebut nama..
terharu... huhuhuhu