March 16, 2010

Dinner Hunting~~~

Biasalah dekat2 nak final exam ni.. dinner pun datang lagi~ Minggu ni, kina ada 2 dinner nak kena gi. Ari jumaat dinner fak, ahad lak dinner kolej. Camne nak kurus nih? huwaaa T_T

And almaklumlah kalau budak perempuan, dinner jek diorang mesti semangat lebih.. ala.. setahun sekali jek kan.. ape salahnye.. ye tak? hehehe. Tapi, at the same time, kalau boleh of course la nak berjimat jugak.. Dah akhir2 sem ni.. JPA pun dah life2 fish gitu.. Mana nak cekau? So, tadi pagi, (setelah sekian lama tak merasa balik awal), kina & yana pun gi la jenjalan carik barang.... And tempat tujuan semestinya Sg Wang & Times Square. Memang terasa musim dinner seh.. Jalan2 sket, jumpa dak2 course len.. Jalan depan lagi, jumpa senior... Dalam monorel lak, jumpa junior la plak! Ape2 pun, meh wat check list dulu~

DINNER FAKULTI

Theme : Secret Garden
(Secret = Masquerade, Garden = Garden la, ala2 bunga2 gitu~)
Bayaran : RM55
Katne : Hotel Grand Seasons
Ada terlibat tak : Exco Program & Protokol (huwaaa... nak enjoy~~)
Mask : Tak beli lagi. Pinjam orang len kot.
(Dengar2 budak fak len pun ramai theme masquerade)
Baju :RM39.90
Cardigan : Pinjam k izzah punye
Tudung inner : Mak belanja
Shawl : RM12
Kasut : Pinjam mak punye
Aksesori : Tak payah la kot.. 
Total : RM 106.90

DINNER KOLEJ

Theme : Prom Night
Bayaran : Free. Dah bayar masuk yuran
Katne : Entahla. Naik bas benti katne, turun jekla. Teruk perangai. Huuu
Ada terlibat tak : Of course la tak.. tempat pun xtau nih.. huahua
Baju : Pinjam mak punye
Skirt : Pinjam mak punye
Tudung inner : Mak belanje (sama seperti di atas)
Shawl : Pinjam kawan. Maybe Nordy
Kasut : RM25
(Memule ingat nak guna mak punye sama jek ngan dinner fak,
skali jenjalan terjumpa kasut lawa + murah la plak.. TERPAKSA la beli.. ahaks!)
Aksesori : Tak payah la kot...
Total : RM25 (patutnya RM0 kot! huhu)

Kesimpulan pertama, memang seronok ada mak yang saiz lebih kurang jek kan? Bley main pinjam2 jek. (Tapi kengkadang rasa gemuk sangat la plak... huhu) Kesimpulan kedua, JPA dah makin menghampiri ke paras merah! huwaaa!!!




7 comments:

Anonymous said...

guna la heels taun lps punya~
from abngmu~.hehe

e-liex said...

@ bro
heels thn lps pun pnjm kwn. thn lps dak tu x gi, tapi thn ni dier gi..

fzmy said...

awk bli la mask tu..leh sy pnjm..hee:P

anip said...

hahahah...dinner ny psl,berbelanja sakan...kinot2..ak dinner lek je pon,xbli2..haha

e-liex said...

@ fzmy
hee.. xmo2. fulus da merah ;P

@anip
lelaki len beb.. pki tshirt then kot recycle 10x pn xpe.. heheh

Anonymous said...

ko nk kurus ke?

arapaima

e-liex said...

@ARAPAIMA

soklan perli ke ape tu? aku nak kurus sket tapi mals nak diet, malas nak exercise. camne? huhu