January 18, 2010

First Person Tetris

Zaman sekolah dulu-dulu...( cewah.. cakap cam da tua sangat jek..  ;P)  kalau belajar BM, korang ingat tak novel ke, cerpen ke.. ada sudut pandangan orang pertama.. tak pun sudut pandangan orang kedua.. tak pun ketiga... (tapi kalau tanya apa bezanya sekarang memang confirm kina tak boleh jawab la.. huhu)

Bukan takat sastera-satera jek ada sudut2 pandangan ni.. games pun ada! Tapi, kalau sudut pandangan orang pertama = first person view, biasanya games2 yang berbentuk RPG jek. Contohnya, Counter Strike. (Serius, ni jek yang terfikir.. huhu). Tapi, camna kalau Tetris is played from the first person view? Tak faham? Maknanya, instead of batu2 tetris tu yang gerak time korang main, screen kat monitor korang yang berpusing... First time main, pening la jugak. Minyak kapak ready sebelah ar.. haha. Lama-lama, cambest la pulak! XD (Kina main sampai kul 3pg tu! ;) )

Boleh klik sini untuk try main.


Ni takde rotate ke.. edit ke..

Oh ye. Entry ini juga bertujuan untuk membuat surat cabaran terbuka kepada cik Raihanah Sufyan

Beat it, Rai! ( mode : berlagak ;P)

Sebelum korang label kina ni berlagak la.. apa la.. meh kina gitau nape kina nak sangat kalahkan raihanah sufyan ni?


Sila klik untuk paparan yang lebih mantap


Ditambah lagi dengan...


Surat cabaran terbuka di FB


Untuk itu, diumumkan bahawa, entry ini bukan saja untuk bagitau korang pasal first person tetris yang kina dapat tau dari sini, tapi juga merupakan surat cabaran terbuka kepada cik raihanah sufyan ye..  Sila ambil screenshot sebagai bukti. Masa diberi sehingga akhir bulan ni.. ( aku tak sekejam ko.. bagi satu malam jek.. huhu) Hadiah misteri menanti anda...

p/s- entry ni hanya suka2 jek... nanti ada pulak yang ingat kina serius sangat nak kalahkan rai tu.. hehe

10 comments:

arapaima said...

hahaha...xde keje eh?

e-liex said...

@ arpaima
haha. lbh krg la... xde.. ak mmg nk gtau pasal first person tetris..(tetris ni game ak plg terer kot.. huhu) pastu rai plak gtau dier pening bila men.. pastu x abes2 challenge ak kat fb.. tu yg trus nk mengarut kat cni! haha ;D

et said...

maen game tetris? x minat ah.

e-liex said...

@ et
cuba try.. tetris mgkn x mnt.. tp ni ade tmbh twist sket~ :)

otak ketat said...

aku igt ag game tetris dolu-dolu. wane kelabu kan? haha. nostalgia klasik fm betul.

e-liex said...

@otak ketat
xde2. x ingat pun. ternyata ko lagi tua~ haha ;P

si cumeyl said...

gile kanak2 ribena la korg neh

e-liex said...

@ si cumeyl
ala... skali skale.. ape slhnye~

otak ketat said...

ahaha. tergamak kau. jgn smpai aku maen tetris tu dan kalahkan kau nnt! hahaha.

e-liex said...

@ otak ketat
haha. sila2. bring it on bebeh! XD