June 10, 2010

Kontest Nak Menang Blackberry porttuantanah.com

Sekali lagi tak berjaya mencapai impian suci cita-cita murni untuk join contest skali sebulan.. huhu.. Takpe2. Maka, kali ni, kina kembali ngan contest oleh saudari TTT. Sebelum tu... kina tau contest ni dari abang kina yang baca dari blog kawan dia, rinastories. Kalau ada rezeki leh menang blackberry tu!

So, apa yang kina nak kena wat untuk contest ni?

Kina kena melakonkan watak Abe, TTT ngan diri sendiri sambil memegang kertas ke.. kadbod ke.. yang bertulis www.porttuantanah.com.

Yang pertama sekali, watak Abe. Abe ni kena pakai topeng.. So, kina decide nak guna topeng yang kina guna time persembahan kat tempat kina ajar tuition.. Time tu, dak2 ni kena wat persembahan.. So, diorang wat lah role-play "Goldilocks and Three Bears"... and adalah kina wat costume sket.. Daddy bear, Mommy bear and.. Baby bear~ Abe ni kena pegang tulisan "www(dot)". Since www tu bermaksud world wide web yang melambangkan teknologi, ecece.. so, tulisan untuk "www(dot)" ni kina print la... Konon2 theme untuk pic pertama - teknologi. (poyo giler! haha) Agent Orange mejadi font pilihan..

Comey tak? hehe

Ok. Untuk gambar kedua plak, kena melakonkan watak TTT yang sentiasa tutup mata. Memandangkan nama TTT (toh tuan tanah) mempunyai ciri-ciri alam semula jadi, eceh... So, kina decide untuk menggunakan daun kat pokok luar umah untuk tulis "porttuantanah".. (Habis lah kena sound ngan mak ni...;P) Untuk tutup mata lak, guna timun... Sangatlah semula jadi kan? ahaks!



Dan yang terakhir sekali. posing gambar menjadi diri sendiri... Since contest ni abang kina yang bagitau, So, kina decide nak join contest ni ngan abang kina la... Merapatkan silaturrahim gitu.. haha. Maka, untuk tulis "(dot)com" kina decide untuk tulis tangan.. kata jadik diri sendiri.. so, tulislah tangan... 


(dot) - abang kina tulis
com - kina tulis
Bak kata wonderpets, "Apa yang penting? Kerjasama!" Eceh! ;P

Dan hasilnya....



p/s- pergh! Memang last minute! huuu


4 comments:

TTT said...

hye kina :)

sorry TTT lambat dtg..ramai hantar mlm ni..

wah sweetnye posing korang
tu abg kina ek..kimslm tau

hehehe

tq sbb join kontest TTT tau

take care n gd luck dear :)

e-liex said...

@ TTT
nampaknya ramai gak yang last minute ek. hehe..

kirim salam? ok. beres! haha

thanx~~~

otak ketat said...

oh abg yer tu? oke. kirim salam juga. lalalala.

e-liex said...

@ otak ketat
pantang! hahaha