August 11, 2010

Congratulations Bro~~~

Banyak betul uni yang konvo minggu lepas. UKM, UM, USM, UTEM, KUIS, UniMAP banyak lagi aih dan tak ketinggalan gak, UNITEN.. Tempat abang kina belajar...

Ni merupakan kali pertama kina gi mana2 konvo.. i mean pergi ke majlis konvo tu lah.. Kalau pesta konvo UKM tu memang tiap tahun kina join... Time tahun satu ngan dua buat promotion.. "Datanglah ke booth fakulti pergigian ye" sambil senyum2 cam kerang busuk (nape asal senyum jek kerang busuk. Kesian sungguh si kerang. busuk memanjang) sambil meng-usya2 gak mana tau ade mamat cute bley kirim salam!
Time tahun tiga ngan empat dah poyo pandai skit bertugas la jadik clinician/assistant/counselor.. Seronok jumpe2 patient nih. Eh, ko nak citer apa tadi kina? Pasal abang ko punye konvo kan? Ni nape dah terbabas masuk pesta konvo UKM plak? aish... takpelah.. nak gak promote uni sendiri kan?

Berbalik pada konvo abang kina. Seperti biasa, mana2 majlis konvo pun biasa yang dapat masuk dewan hanyalah 2 orang jek.. So, of course la parents kina yang masuk.. Kami adik beradik hanya menonton kat tv yang ada disediakan kat luar sambil menggemukkan diri makan ntah apa2 jenis bebola/sosej/ice blended/ bubble tea dan apa saja yang dapat disumbat ke dalam mulut sambil menunggu giliran bilalah turn encik Mohd Hudzaifah ni nak kuar...  Oh, tak lupa juga tengok mamat2 cute yang lain carik calon bakal suami dah grad dah tu...
Auntie kat belakang : "Aiyooo.. tak habis2 ini budak amek gambar sendiri.."
Kami : "Auntie jeles lah tu kan? kan? ;P"
Note : Terserlah kegemukan. Tolonglah diet kina!

Finally, tibalah masanya course abang kina.. Yang terakhir sekali daa.... Sarjana Muda Kejuruteraan Kuasa Elektrikal.. Rasanya nilah namanya...  Kamera ready di tangan... Semangat ar tuh nak snap gambar walau hanya dari kaca televisyen sahaja... Tunggu punya tunggu......

Dang!! Ni jek yang kudapat.. T_T 
(Kalau ada bajet lebih sila beli yang lcd screen ye..
xdelah dari camera ada line hitam gerak2 tu....)

Takpelah.. kina confirm ade nye photographer kat sebelah tu... Lepas jek giliran abang kina, dan2 terus kina mesej my bro "Senyum lebar tak tahan!"

Habis majlis konvo, ape lagi? Sesi camwhore la jawabnye!

Bukan setakat kat uni....

With the beloved family

Kita sambung lagi kat umah~~~

The siblings...

Sengal

Sekali sekala gedik

Nak berangan sikit, boleh?

Pergi konvo ni serius terasa tak sabar nak grad! Tapi, bila baca status senior sampai seratus lebih kadang2 mencecah 200 patient seari cam tak ready jek lagi! huhu. Sabar kina.. 2 tahun lagi, InsyaAllah.... Di kesempatan ni gak, kina nak ucapkan congrats to all my seniors, frens dan sesiapa juga yang mengenali kina... Congratulations~~~~

pesanan ringkas to my bro : dah grad ni, jangan lupa mak abah; jangan lupa awak, agi, jem; keje leklok, kumpul duit cepat2, da kumpul tu pe lagi, kawen ar~ ;P

p/s - perbualan antara puan hairani ngan cik nasiha sakina

Mak : Yang awak bagi bunga tu ke makwe zefa?
Anak : Aah... (Dalam hati : whooopppsssieee bro! ;P)

5 comments:

abangmu said...

doing2..
thanx a lot my sis..xD..xoxo
dpt satu entry khas!i like~
sengih sorang2 =p

e-liex said...

like2 camtu jek tak best ar....
baskin robin jom! ;P

Alma said...

Congrats Hud and nice pics Kina!

ZACK ENTRY said...

tahniah!=)




latest entry Main Bowling Di Bulan Puasa

e-liex said...

@ teacher alma
thanx~~~~ :)

@ zack
thanx~~~ :)